Първан Симеонов: Борисов има идеята да направи от дефекта ефект

Очевидно има опит за прочистване в ГЕРБ, това е смисълът на усилията, които гледаме и то неслучайно продължава на местно ниво. Очевидно идеята на Борисов е да се направи нещо, което той извърши на европейските избори, т.е. да се направи опит от дефекта да се направи ефект – като се махнат някои фигури, макар и това да е рисковано, да се осигури възможност за рестарт. Както стана с Цветанов.

Това посочва Първан Симеонов в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“. Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Основният проблем на ГЕРБ произтича от това, че те толкова победиха на последните местни избори, че няма накъде повече да се побеждава, а това може да бъде тълкувано като отстъпление.

Другият голям проблем е, че като всяко нещо, и властта се износва. Хората започват да стават все по-взискателни, особено в областните градове. Вече не се впечатляват, че нещо се строи, а държат да видят, че то се строи качествено, без да се краде.

Има и още едно предизвикателство пред ГЕРБ –  балотажите. На тях може да се получи антиГЕРБ вот,  при наличието на нелоши кандидати на опозициите. Тук шансът на БСП е, че изборите в голяма степен са мажоритарни.

Публикувано на