Първан Симеонов: Бойко Борисов още няма план за президентските избори

Политологът Първан Симеонов с интервю по „Хоризонт“.

Борисов още няма план за президент, а може и самият той да се кандидатира – заяви Първан Симеонов пред БНР. Той повтори тезите, които развива от няколко месеца насам. Часове след интервюто, те получиха потвърждение и от Борисов, който каза, че преосмисля кандидатурата на ГЕРБ за президент.

Симеонов коментира още и ситуацията в Турция, които може да чуете пълната версия на интервюто.

Борисов е в нов етап, той все по-широко отваря врата на Изток към Русия, което е нормално, защото то е продиктувано от неговия вроден инстинкт за самосъхранение, каза още Симеонов. ГЕРБ мина в ролята на балансьор, което освобождава място на политическия терен към проантлатическото, пронатовското и точно там се опитва да се позиционира Реформаторския блок или по-скоро неговата по-радикална част, което означава, че най-вероятно там ще се позиционира и тяхната заявка за кандидат президент, смята социологът.

Ако Борисов изнамери кандидат за президент, който да бъде достатъчно ярък и в същото време да има дясна биография, може да си реши проблема на изборите. Обаче не се сещам за кандидат с такъв профил. Но пък трябва да е и кандидат, който после да не се еманципира. Борисов знае, че ако Трифонов реши да разбърка картите, би могъл да го направи. Мисля, че все още няма план и все още не е изключено да се кандидатира самият той, въпреки че е малко вероятно, смята Симеонов.

 

Публикувано на