Протестите ще създадат сериозен проблем пред правителството

   Бойко Борисов е в ситуация да търси най-малко вредния вариант за него. Това е резултат от логиката на цялото му управление. Той създаде такава ситуация, в която за него почти няма полезен ход.

Това посочва Борис Попиванов в предаването „12+4“ по програма на „Хоризонт“ на БНР. Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Според политолога българското правителство много преди протестите е изпуснало от контрол и икономическата, и здравната ситуация в България. Липсваше ясна стратегия за подпомагане на обикновените хора, допълва още той.

По думите на Борис Попиванов, за първи път и сини, и червени могат да застанат от едната страна на барикадата. Общото желание на протестиращите да видят оставката на кабинета кореспондира и с ръководството на БСП, че правителството не е в състояние да се справи с предизвикателствата в страната.

Политологът смята, че ще бъде интересно как ще бъде поднесен вотът на недоверие от страна на БСП, до каква степен ще успее да събере и политическа, и гражданска енергия около себе си, за да се открои въпросът за властта като политически, а не само като протестен.

 

Публикувано на