По-важна е ефективността, а не стабилността на едно правителство

  Всички ние печелим от тази ситуация, не страдаме. Печелим, защото отново ставаме свидетели на поредният опит в крайна сметка да се спазват законите, регламентите, разпоредбите, включително и моралът в отношенията между институциите.

Това посочи Кънчо Стойчев в коментар пред „Дарик“ радио за отношенията между „Дондуков“1 и „Дондуков“2. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Според социолога колкото повече се разгори този конфликт, толкова по-добре, защото ние трябва да си дадем сметка в каква посока искаме да вървим като български народ – в нормалната посока на нормалните държави или да си останем в ненормалното състояние, в което се намираме.

Кънчо Стойчев смята, че се злоупотребява с думата „стабилност“. Според него трябва да се гледа дали правителството е ефективно, защото това е нещото, от което се интересуват хората.

Социологът коментира възможността за предсрочни избори: Въпросът е не дали може да изкара цял мандат, а дали трябва? Ако е неефективно, значи не трябва. Ако решат да бъдат ефективни, то са добре дошли да го направят час по-скоро.

 

Публикувано на