Няма разместване на политическите пластове

   Прокуратурата става все по-активна и вероятно това ще бъде харесано от обществото. От данните се вижда, че тази активизация е чакана. Тя обаче трябва да продължава със същата енергия и да запази всестранността на действието – да е насочена към всички.

Това посочи Първан Симеонов в Сутрешния блок на БНТ. Негов събеседник беше Антоний Гълъбов. Цялото видео може да видите ТУК.

Според политолога, ако прокуратурата постигне това, ще затвърди одобрението сред обществото. Все пак Симеонов е на мнение, че тя не трябва да се мери с политически аршин.

Първан Симеонов припомни, че няма почти никакво разместване в политическите пластове след извънредното положение. Съотношението между премиер и президент се запазва. Няма нещо ново по отношение на Народното събрание. Има лек ръст при изпълнителната власт.

По отношение на новите политически играчи Първан Симеонов смята, че Цветан Цветанов ще се опита да играе през партийно строителство и търсене на коалиции, Мая Манолова пък се позиционира в социална ниша, която ще е особено актуална през есента, когато се очакват икономическите последици от коронавируса. Слави Трифонов, от своя страна, намери своето място с контрапрочит на кризата.

 

Публикувано на