Президентът прави заявка за обединение на всички, които не са доволни от управлението на България

  Логична ескалация. Румен Радев следва линия на засилваща се критика. Президентът прави заявка за обединение на всички, които не са доволни от управлението на България.

Това посочи Кънчо Стойчев в „Сутрешен блок“ на БНТ. Негов събеседник беше Стойчо Стойчев. Цялото предаване може да видите ТУК.

Социологът смята все пак, че в този жест на сваляне на доверието си от правителството, като че ли има малко преиграване, защото не президентът решава кое да е то в нашата конституционна уредба. Погледнато в дълбочина обаче, зад този акт се вижда, че Радев ще продължи по друг начин критиката, която изразява.

Според социолога, вероятно президентът е достигнал до виждането, че всъщност, ако нещо трябва да се промени в страната, единственият начин е по пътя на политическа дейност, която е свързана с политическа партия и парламент.

Кънчо Стойчев е на мнение, че Румен Радев няма да загуби рейтинг, защото каквото е имал да губи, вече го е загубил. Това не е първото критично изказване на президента, напротив, имал е много по-дълги и остри.

Публикувано на