Кънчо Стойчев: Целта е да се спасят животи и всяко едно работно място

  Трябва да се положат максимални усилия у нас да се спаси всяко едно работно място, заедно, разбира се, с живота на хората. Това вече предприеха Меркел и Макрон.

Това е обобщение от участието на Кънчо Стойчев, председател на „Съюз произведено в България“, в „Тази сутрин“ по БТВ. Цялото видео може да видите ТУК.

Според Стойчев това е необходимо, за да могат хората да продължат да получават заплати и да си плащат данъците и сметките, след като приключи кризата. Не трябва да позволим да се разруши обществото.

Затова трябва при спад на оборотите, бизнесът да се компенсира стопроцентово и веднага – простите сметки показват, че държавата има ресурс да го направи.  Помощта първите три дни е помощ, на десетия ден – вече е късно. Сега трябва да се действа – работодатели и синдикати са на едно мнение, категоричен е Стойчев.

Той смята, че българският народ реагира правилно в условията на пандемия – обединено и смело. Изобщо не е вярно, че не е дисциплиниран.

Правителството също действа правилно. Създаде се щаб, който работи добре. Хората също одобряват взетите мерки срещу болестта. Партиите се обединиха. Политическият ни елит излезе на висота и загърби различията.

Публикувано на