Кънчо Стойчев с коментар на политическата обстановка преди местния вот

 След европейските избори стана ясно, че правила в изборния процес в България, като че ли няма. Видя се, че системата за купуване на гласове действа и повлия върху резултата. Вероятно ще наблюдаваме доста мръсни избори през есента. Тъй като вотът е местен, само едни 50-100 гласа са от голямо значение за изход от дадена битка.

Това посочи Кънчо Стойчев в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“. Негов събеседник беше политологът Антоний Гълъбов. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Според социолога на предишните местни избори ГЕРБ е постигнал своеобразен максимум и е съвсем нормално сега да има отстъпление. Неизвестното е в каква степен ще бъде и къде точно.

Относно БСП Стойчев смята, че партията се намира в мъртва точка по отношение на местната власт. В нито един от големите градове няма мнозинство. Затова БСП може само да подобри резултата си.

По отношение на предстоящата битка в София, Кънчо Стойчев смята, че вотът няма да се реши нито от левицата, нито от десницата. Той вероятно ще се реши от едни стотина хиляди софиянци, които обикновено не гласуват и са политически пасивни.

Публикувано на