Кънчо Стойчев: Оставка на Борисов след първия тур на изборите няма да има

Социологът Кънчо Стойчев смята, че около номинацията на ГЕРБ за президент имаше неизвестни, но изненади в крайна сметка няма. Това заяви той в интервю за предаването „Ден след ден“ за радио Пловдив. Според него неизвестните до последно са били свързани с това дали Борисов ще се кандидатира или не.

С днешното си изказване, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не е първа политическа сила на първия тур, Борисов не рискува нищо, защото знае, че на първи тур ГЕРБ ще бъдат първи, коментира Стойчев. По думите му, Борисов не разбира, че публиката се дразни на играта „Тука има, тука нема“, както беше с криенето до последно на кандидат – президентската двойка.

Не им прави чест, че тупаха топката толкова дълго време, това е пошло и евтино и не носи никакъв плюс, каза социологът. Той смята, че Борисов е прав като казва, че Йорданка Фандъкова му трябва в София, а Николов – Бургас.

Според социологическите данни на второ място, въпреки много кандидати вляво ще бъде генерал Румен Радев. Патриотичната коалиция се насочва към третото място в страната, това ще има отражение и върху един парламентарни избори. На втори тур гласовете вляво ще се консолидират, е прогнозата на Кънчо Стойчев.

 

Публикувано на