Кънчо Стойчев: Няма политически субект, който иска да бута правителството

Интервю на Кънчо Стойчев  за предаването „Още по деня“ по БНТ заедно с Георги Харизанов, което може да гледате ТУК. “ Колкото до това да се  критикува правителството – какво по-хубаво от това“, коментира социологът.

Чета криминална литература, но не чак толкова лоша, че да привиждаме някакъв план срещу държавата. Имаме такива институции, които явно не могат да противодействат. В цивилизования свят такива неща като бизнесубийството не се случват, макар че има и такива, посочи Кънчо Стойчев.

Не виждам по никакъв начин организиран саботаж и субект, който да иска да бута правителството А колкото до критиките, какво по-хубаво от това да се случват сега. Но не считам, че има някой в държавата, който иска да бута кабинета. Обаче, когато прожекторите светят, да се излезе по на светло, това е целта, добави още социологът.

„По корупцията по високите етажи ние си приличаме с нашите партньори от Западна Европа, но това, което ни отличава от тях, е, че у нас масовата корупция е по ниските етажи”, смята Стойчев.

Кънчо Стойчев коментира още обществените настроения и очаквания към различните политически сили.

Публикувано на