Кънчо Стойчев: Няма никакво основание да се пипат изборните правила

  Отговорността за нормалното функциониране на машинното гласуване е на управляващите, а то даже не се въведе в необходимата степен.

Това посочва Кънчо Стойчев в „Това е България“ по радио „Фокус“. Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Премахването му ще създаде предпоставки за доубиване на демократичните елементи в българския политически живот и ще доведе до отчуждаване на гражданите от управляващите. Това е много опасно, тъй като създава почва за най-различни екстремни възгледи.

По отношение на сделката със самолетите, социологът смята, че няма нормална логика, която да изисква сто процента предплащане, при неяснота на доставката. Ако самолетите се получат утре, няма нищо лошо да се предплатят сега, но не и след години.  Това вече внася елемент на съмнение.

Кънчо Стойчев коментира и отношенията в патриотичната коалиция. Според него няма пряка заплаха за парламентарното мнозинство. Премиерът Борисов има достатъчно резерви в този парламент. Това, че ще отпаднат евентуално пет или десет депутати, подкрепящи правителството, няма да е голям проблем и веднага ще могат да бъдат заменени. Друг е въпросът, доколко ще е стабилно мнозинството, доколко ще е принципно, какъв тип политика ще се провежда и как ще се провежда.

Публикувано на