Кънчо Стойчев: Необходима е повече концентрация върху честното провеждане на избори

   Най-важното за изборния процес е доверието на хората в резултата. Какво доверие се изгражда, след като без никакви сериозни причини  се отива за промяна на Изборния кодекс в ключови негови характеристики. Това коментира социологът Кънчо Стойчев в ефира на радио „Фокус“ във връзка с последните промени в изборното законодателство.

Цялото интервю можете да прочетете Тук.

Според социолога е необходима повече концентрация върху честното провеждане на изборите, а не само върху резултата от тях. Ходенето до урните е начин за преброяване на позициите, но и преди и след избори управлението трябва да е в интерес на целия народ, добави още Стойчев.

В коментар за отсъствието на БСП от парламента, социологът посочи, че това е следствие от нарушения диалог, при това драстично, диалог в българската политика.

На този етап предсрочни избори са слабо вероятни, но що се отнася до европейските, важно е опитите за градивен диалог да се засилят. Няма основания да се очаква ръст или спад на избирателната активност на евровота през май, поясни Стойчев

Публикувано на