Кънчо Стойчев за радио „Фокус“: Не е трудно да се констатира, че има криза във властта

  Не е трудно да се констатира, че има криза в управлението. Тя се изразява в „прекомерно натрупване на много сериозни провали“ – сривът на Търговския регистър, фалитът на застрахователна компания „Олимпик“, както и сериозни административни пропуски в управлението с елементи, включително на хаос.

Това посочи Кънчо Стойчев за сутрешния блок на радио „Фокус“. Цялото интервю може да прочетете ТУК.

Според социолога все по-остро стои пред цялото ни общество въпросът за отговорността: отговорност за политическите действия, отговорност също така и за действия, и за бездействия.

Кънчо Стойчев смята, че текущата криза произтича и от модела на управление, „който по-скоро се определя като лично управление, отколкото към модел, който е съвместен модел на управление“.

Социологът коментира и оставките на тримата министри.  Той смята, че оставките по принцип не са решение на проблеми. Единствената им стойност е в това да девалвират самото понятие.

„Ако се подаде оставка заради самата оставка, за да се запушат устата на хората, да се замъглят погледа и очите им, то това е безсмислен акт“, допълва още той.

Публикувано на