Коментар на Първан Симеонов пред телевизия Bulgaria ON AIR

Интервюто на Първан Симеонов за телевизия България он ер, с оригинално заглавие – Национализмът е новият мейнстрийм, може да видите ТУК.

Чрез отказа си от власт Бойко Борисов се опитва отново да се върне като повтори случилото се през 2013 година. Сега обаче ситуацията е различна и поради външнополитически, и поради вътрешнополитически дадености.

„ГЕРБ трябва да се спаси от едно неприятно обстоятелство – когато загубиш едни избори в обществените очи често инерцията надолу продължава“, коментира политологът Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR. „Борисов вече не е политическа новост, Борисов вече е статуквото“.

Засега обаче шансовете на ГЕРБ да излъчат отново правителство в следващ парламент изглеждат добри, ако погледнем очакваната конфигурация.

„Трябва да се види каква ще е конфигурацията в новия парламент, като нищо може да се окаже, че тя ще е още по-удобна за ГЕРБ. В следващия парламент по всяка вероятност сериозно ще влязат и Патриоти, и Веселин Марешки. Струва ми се, че и двете политически сили към този момент по-скоро показват симпатии към ГЕРБ“, добави още Симеонов.

Според политолога национализмът се превръща в мейнстрийм. По думите му сливането на национални и социални идеи е взривоопасна комбинация.

Видеото може да видете ТУК.

Публикувано на