Коментар на Първан Симеонов в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“

Коментарът на Първан Симеонов в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ с оригинално заглавие – В обществото има търсене за справедливост и това предполага активните действия на прокуратурата в последните месеци, може да прочетете ТУК.

В обществото има търсене за справедливост и дори възмездие, и това предполага активните действия на прокуратурата в последните месеци, това коментира Симеонов. Според него обществото гледа с надежда на такива действия, особено, когато те засягат хора по високите етажи на властта.
„Обществото харесва всякакви активни действия и особено харесва идеята за бързо правосъдие. Ние много дълго време му обясняваме съдебната реформа, но много сложно. А обществото иска да вижда бързи действия, и то – срещу големите. Във връзка с това, подобни действия като това, че са привиквани министри, че се повдигат обвинения на публични фигури, това, че преди време бяха обвинявани министри – това ще се хареса. Това ще бъде обществената реакция, но обществото ще иска да вижда още такива неща“, посочи политологът. Той допълни, че посоката е в синхрон с обществените нагласи.
Първан Симеонов коментира и първите 100 дни на новото правителство като каза, че то е дало силни външнополитически знаци, има проблеми на вътрешнополитическо ниво, но и определено обществено успокояване, без особен ентусиазъм, с известни симпатии.

Текстът е взет от Радио „Фокус“.

Публикувано на