Андрей Райчев в предаването „Тази сутрин“ по БТВ за старта на работа на управляващата коалиция

  Коментарът на Андрей Райчев пред БТВ за старта на работа на управляващата коалиция  с оригинално заглавие: Патриотите не си дават сметка, че са на изпит , може да гледате ТУК.

Патриотите не си дават сметка, че са на сериозен изпит и един вид по милост са включени в управлението. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV политологът Андрей Райчев.

„Беше направен голям европейски компромис и ЕНП разреши те да бъдат във властта, а те още на първия ден за добро утро казват „хайл”, каза той.

По повод скандала с нацисткия поздрав на зам.-министъра Павел Тенев, който подаде оставка, Райчев коментира, че в случая поразителното е, че това се случва не по донос или сигнал, а Тенев сам си е сложил снимка във „Фейсбук”.

„Следователно той не намира нищо неестествено в това, което прави и се хвали. Не си е дал сметка, че ще го уволнят на секундата”, отбеляза Андрей Райчев.

„Еквивалентно е на това някой в САЩ да каже, че негрите са маймуни, и да иска да бъде в Сената. Това е невъзможно, следва моментално унищожаване”, коментира политологът.

Според него оттеглилият се зам.-министър „или е фашист, или е човек, който не знае какво прави”.

„Човекът, който стои срещу него на снимката, е избивал хора като насекоми. Това е геноцид, чума. Това е и ужасно опасно. Живеем в свят, в който това нещо може много бързо да стане реалност”, смята Райчев.

Имаме бежанци и негативна реакция от нашия народ. От тук е възможна разумна политика да намалим броя на бежанците, но е възможна и фашистка политика. И в този момент човек, който смята да управлява и да става зам.-министър, прави това. Значи нищо не разбира, политически глупак, и правилно го уволняват”, категоричен беше политологът.

„Не знам какво точно е казал вицепремиерът Валери Симеонов, но почти съм сигурен, че не е казал, че се е шегувал в „Бухенвалд”. Бил съм в „Освиенцим”. Трябва да си не знам какъв изрод, за да влезеш на това място и да се шегуваш. Напротив, ходенето там ти поврежда душата. Прилошава ти, много е страшно”, отбеляза политологът.

След избори обикновено победителят получава известен толеранс, а сега ГЕРБ не получават. Те се явяват на кормилото точно с това доверие, което имаха при изборите, заяви Андрей Райчев.  

 

Публикувано на