Коментар на Андрей Райчев за последните скандали в кабинета „Борисов 3“

ЧЕЗ не е най-важното буре с барут за правителството. Преди това имаше ограда, здравеопазване, хасковската история и редица други скандали. От няколко месеца сме от скандал в скандал. Когато се стигне до скандал от нищо, вървим към избори.

Така в студиото на „България сутрин“ социологът Андрей Райчев коментира протестите за незабавна оставка на правителството и редицата други скандали, съпътстващи кабинета „Борисов 3“. Видеото може да гледате ТУК.

Според него депутатите вече спорят предизборно, защото има подсъзнателно чувство за предстоящи избори и те вече са в разговор между конкуренти за властта.

„Борисов не е човек, който иска да управлява на всяка цена. Не е властови настроен. Той е подвижен, оставката му е в джоба. В момента той е на жътва, но вместо управлението да се радва, има скандал в къщата с жената. Надявам се да не се стигне до избори по време на председателство“, уточни Райчев

По думите му БСП не е алтернатива, но е силна опозиция, каквато страната ни не е виждала от много време.

„Преди опозицията мънкаше в парламента. Сегашната свали президента и то в трудни за социалистите избори. Освен това свали и председателя на Народното събрание. Нинова почти задава дневния ред. Това, че една опозиция е силна, не означава, че може да управлява“, категоричен бе социологът пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че в момента ДПС е ранен в сърцето и за тяхно съжаление предстои най-трудното – местните избори, защото точно в момента не им трябва да се преброяват.

„Не съм сигурен дали ДПС искат избори в момента. Ако ще слязат под 300 000 гласа, те ще станат малка партия. Те чакат и маневрират, за да може на есен да мислят за избори“, завърши Андрей Райчев.

Публикувано на