Както и да завършат изборите, ще е изненада

   Много е важно българите да се убедят, че изборите не са фалшиви. Много съмнения се натрупаха. Последните кметски избори дадоха изключително много поводи да се мисли по този начин.

Това посочи Андрей Райчев в „Лице в лице“ по БТВ. Негов събеседник беше Христо Панчугов. Цялото видео може да видите ТУК.

Според Райчев предложението на Корнелия Нинова за постигане на честни избори не е ново. Първият път инициативата беше на „Отровното трио“ и Мая Манолова. Социологът смята, че нейният ход е с пропаганден характер, а не е дипломатически. Така се прави, когато не целиш да се създаде такова сдружение, а искаш хората да разберат, че го искаш.

По отношение на прогнози как биха завършили парламентарните избори Андрей Райчев припомня, че както и да завършат, ще е изненада, защото не е ясен отговорът на въпроса – колко души ще гласуват. За първи път се правят избори в пандемия и ситуацията е уникална. Не е ясно дали възрастните биха излязли, но и една част от младите също, защото се държат по-дисциплинирано в ситуацията от старите хора.

 

Публикувано на