Интервю на Първан Симеонов за радио „Фокус“ за стабилността на кабинета „Борисов 3“

  Колкото по-раздробени и нестабилни са „Обединени патриоти“, толкова по-добре за ГЕРБ, каза за предаването „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът Първан Симеонов, по повод изказването на вицепремиера Валери Симеонов отправено към руския патриарх Кирил и напрежението в политическата формация заради него.

Текстът може да прочетете и на сайта на радио „Фокус“ ТУК.

Той допълни, че на този етап няма проблеми за голямата коалиция.

„Обединените патриоти“ трябва да се замислят върху това дали ще успеят да избегнат съдбата на „Реформаторите“, които безславно завършиха този път, по който, струва ми се, „Патриотите“ сега тръгват. Би било голяма глупост от страна на „Обединени патриоти“ да спрат да са обединени, което ще е самоубийствено и безсмислено политическо поведение. И още нещо, което е много важно – отдолу клокочи, отдолу се набира енергия, търси се алтернатива. Обикновено в такива ситуации напрежението търси някъде да избие и дори, когато нещата изглеждат привидно стабилни, те рухват за секунда“, заяви политологът.

Първан Симеонов посочи, че това напрежение трябва да бъде голямото притеснение на управляващата коалиция, защото има желание в обществото за търсене на нови алтернативи.

Публикувано на