Интервю на Първан Симеонов в предаването „Лице в лице“ по БТВ

Валери Симеонов обикновено вярва в нещата, които говори. Според мен той не блъфира, но истината е, че в хода на кампанията настъпиха големи проблеми и различия между ГЕРб и БСП. Това каза политологът Първан Симеонов Той коментира идеята на Валери Симеонов за широка коалиция между ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти.
ГЕРБ ще загуби от една такава коалиция. Аз, ако съм на мястото на Бойко Борисов, ще търся вариант за някаква коалиция, която да изглежда като правителство на малцинството. Най-вероятно ще се върви към коалиция с патриотите и ползване на Марешки и ДПС в екстремни случаи, прогнозира Симеонов пред bTV.

Просто между Борисов и Нинова по време на изборите имаше много силна конфронтация.А ако ГЕРБ приемат това предложение, те ще загубят. А Патриотите да отидат към Нинова- някак не върви. Те са наясно,че сега им е шанса, утрешният ден може да не е толкова изгоден за тях, допълни  Симеонов.
Социологът коментира и съдбата на десните парти, които не са в парламента: Тяхната роля е благодатна. Христо Иванов ще боде всеки ден. Чак някакви сериозни улични протести не очаквам. Няма откъде да дойде такава енергия. Българите свикнаха патриотите да са част от управлението плюс резервоара на Марешки. А и Борисов се износва и затова си мисли за някои мажоритарни нововъведения. Мажоритарната сатема все таки дава бонус на големите, посочи Първан Симеонов.

Публикувано на