Интервю на Кънчо Стойчев за вестник Галерия

Социологът Кънчо Стойчев коментира в интервю за в. Галерия политическите ходове на премиера Борисов и решението Кристалина Георгиева да бъде издигната в последния момент от надпреварата за мястото на генерален секретар на ООН. По думите на социолога „в случая провалът на Борисов е исторически“.

Социологът направи и разкритие по какъв начин ГЕРБ печелят избори в последните години – чрез невалидните бюлетини. Той смята, че с такъв прийом Росен Плевнелиев е станал президент. „Планът и сега е същият, плюс натиск и пари“, казва Стойчев в интервюто.

BNews припомня, че скандалът „Костинброд“ избухна през май 2013 година, в навечерието на парламентарните избори. Тогава Николай Бареков, в ролята си на журналист, разкри, че в печатницата има спецакция заради съмнения, че се готви фалшификация на изборите в полза на ГЕРБ. По-късно стана ясно, че сигналът до службите е бил подаден от Мая Манолова.

Кънчо Стойчев е поредният общественик, който твърди, че Бареков е бил прав за Костинброд и, че е успял да спре фалшификацията през 2013 г.

Стойчев казва също, че паметта на българина по отношение на историята е дълга и скандалът с Кристалина Георгиева ще се помни дълго.

Той подчертава, че провалът на България е организиран от Борисов и по думите му това не е несъзнателна грешка.

Кънчо Стойчев определя премиера като предател и смята, че това ще е последната роля на Борисов.

„Независимо от привидното спокойствие и мнимите успехи „периодът ГЕРБ“ в българската история ще остане тъмен. С едно 20 милиарда нов дълг – нещо нечувано за страната ни дори в последния период на Живков“, категоричен е социологът.

 

Публикувано на