Интервю на Борис Попиванов за „Хоризонт“ по тема за скандала между Цацаров-Дончев

 Цялото интервю на Борис Попиванов за програма „Хоризонт“, може да чуете ТУК. 

Новина тук няма, лошото е, че тази тенденция продължава, заяви в ефира на „Хоризонт“ политологът Борис Попиванов  коментар за отзвука от срещата между главния прокурор и бизнесмена, след която двамата взаимно се обвиняваха в опит заоказване на натиск.

Ние разбираме за едно събитие и не разбираме за толкова много други, които по същото време – и преди, и в момента, продължават да се случват. Това е начинът, по който функционират взаимоотношенита между бизнес, политика, съдебна власт и медии.  И това не е отскоро, това има своите дълбоки корени и по всяка вероятност, за съжаление, ще продължи по същия начин.

Борис Попиванов коментира още, че това, което е лошото в настоящия скандал, е че, той по-стар обичай, обраства със страшно много коментари, със страшно много опити да бъде превърнат в тема за решаване на други проблеми, да бъдат вличани други хора, други институции.

И според мен, обществото спира да има представа за какво точно става дума, освен че има много нередни неща и някакви бизнесмени и прокурори се разбират задкулисно за нещо, което хората не разбират.

Тоест обществения ефект към оздравяване ще бъде все по-слаб, ако продължава по този начин, да се развива прословутият скандал.

 

Публикувано на