Ефектите от скандала с ремонтите в София

„ГЕРБ печелеше много от това, че благодарение на европейските пари разкрасява местата, където живее масовият българин – градовете”.

Това коментира политологът Първан Симеонов по повод ремонтите в София, станали причина за появата на широко обществено недоволство в столицата през последните седмици .

„Хората обаче вече свикнаха, че нещо се прави с еврофондове и не се впечатляват от това. Интересува ги дали се прави качествено и дали се краде“. Според Симеонов това е ефектът на изхабяването на ГЕРБ, който произтича от продължителния период от време, в което партията е на власт.

Цялата статия може да прочетете ТУК.

Според политолога няма нужда от демоскопия, за да се види, че политическият климат в София вече е друг. Показателно за това е, че само до преди няколко месеца не беше възможно и думичка да се каже против Фъндъкова, а сега да се говори срещу нея е най-модният градски тренд.

Донякъде ГЕРБ стават жертва на успеха си да преобразят София, което не може да им се отрече, но хората вече не се задоволяват само с това и искат още, смята политологът.

Публикувано на