В момента се консумират последиците от рухналото доверие в управляващите

Разбираемо е защо хората се страхуват повече от това да останат без работа, отколкото от коронавируса. Огромна част от тях нямат финансови запаси, за да могат да си планират месеци без доходи или с несигурни доходи. Затова опасенията за собственото им оцеляване са изключително високи и разбираемо – надхвърлят опасенията от самата болест.

Това посочва Борис Попиванов в „Нещо повече“ по БНР. Негов събеседник беше политологът Евелина Славкова. Целия разговор може да чуете ТУК.

Политологът смята, че в момента се консумират последиците от рухналото доверие на гражданите в адекватността на една държавна политика. Липса на доверие в това, че управлението им носи стабилност и отговаря на техните страхове. Хората не вярват на нищо, оттам се раждат конспирациите и нежеланието да се вярва на компетентните медицински власти.

По отношение на наближаващите парламентарни избори, Попиванов коментира, че те са съвсем близо и трябва да сме наясно, че ако кризата продължава и не се ограничи заболеваемостта, страховете могат да надделеят. Може да стигне до момент, в който да се чудим дали ще има членове на секционните комисии, дали ще има кой да отиде да гласува, добавя още той.

Публикувано на