Възможен вариант за ново правителство е моделът „Беров“

 Борисов няма какво да спечели повече и играе по-защитно – като отбор, който води в резултата. Формулата „Всички срещу ГЕРБ“ е трудно осъществима, защото не става „всички малки срещу ГЕРБ“. Нужна е и БСП, но не всички я искат. ДПС пък правят заявка, че стават силни и няма да допуснат да са скрита подкрепа.

Това са част от обобщенията на Андрей Райчев в предаването „120 минути“ по БТВ. Цялото видео може да видите ТУК.

Според социолога ГЕРБ по-скоро няма намерение да прави четвърто правителство. Или ще останат в опозиция, или ще подкрепят по някакъв начин новото правителство. ДПС също са в подобна позиция – не искат да стоят във властта, но не искат и власт, която е против тях. Затова и най-вероятният резултат е правителство тип „Беров“, договорено за кратък срок.

Андрей Райчев припомня още, че тази година изборите ще са непредвидими заради неяснотата колко българи ще отидат до урните. Ако гласа си упражнят 2 милиона, резултатът ще е фундаментално изкривен. Обикновено гласуват 3 милиона. При ниско участие ще има парламент, който няма да изобразява българите напълно. Това може да се случи, просто защото хората ги е страх от вируса.

 

Публикувано на