Вчера Борисов направи от нищо нещо

  От гледна точка на логиката направеното от Борисов вчера е необяснимо и е политическа грешка по два причини. Първо, премиерът тъкмо печелеше играта на нерви с протеста и сега го разгаря отново, като изважда наяве вътрешната си несигурност и вътрешния си диалог. Второ, тези случаи на спречквания, които се случиха вчера. Борисов направи от нищо нещо.

Това посочва Първан Симеонов в „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ на БНР. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Политологът припомня, че в цялата страна протестите, където ги има, вече по-скоро приличат на предизборна кампания на по-малки партии. Това не е онзи протест от средата на юли. И точно в този момент, когато като че ли Борисов направи заявка да изкара цял мандат, изведнъж излезе и пак започна да мисли на глас, допълва още той.

Според Симеонов действията на премиера може да са продиктувани и от борба на мнения вътре в средите на ГЕРБ и Патриотите. А с вчерашната среща да се опитва да тества идеи, да направи преслушване какво мисли активът и в известна степен да търси своеобразен вот от него.

Първан Симеонов смята, че въпреки всичко Борисов го е ударил на чест. Много хора вчера видяха страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков през 1989 г., допълва още той.

Още по темата от Първан Симеонов в интервюто му за радио „Фокус“ ТУК.

Публикувано на