Българинът вече по-скоро търси позитивни, а не само негативни послания

   Живеем в информационна ера, където камери има почти навсякъде. Видими сме и сме проследими навсякъде. Затова границата между политическото и личното се заличава. Разбира се, има успешни примери, в които политици разказват политиката лично. Авторите на компроматни кампании обаче трябва да са наясно, че от един момент нататък вече не работят и се обръщат срещу авторите си.

Това посочва Първан Симеонов пред радио „Фокус“ за последните компроматни войни в българската политика. Цялото интервю може да видите ТУК.

Според Симеонов обаче днешният българин не се радва на негативни послания толкова много. Като цяло, ще спечели всеки, който излъчва позитивни послания. Политолог припомня, че компроматните атаки са започнали още през лятото – записи, снимки и след това протестите. Това беше началото на предизборна кампания за предсрочни избори, а после продължи за редовните, допълва още той.

Политологът коментира и движенията около политическите играчи. Според него Мая Манолова и „Отровното трио“ са потърсили легитимация, чрез регистрацията на провокативно наименование на обединението си, и през протеста, и през президента. ВМРО, на свой ред, усети, че изпъква в патриотичното пространство и затова реши да действа самостоятелно. На Слави Трифонов пък в момента му помага това, че стои настрана от цялата ситуация.

Публикувано на