Борис Попиванов: Ще бъде добре, ако вотът на недоверие не бъде „захлупен“ от Истанбулската конвенция

  След като покрай Истанбулската конвенция и много отвъд нейните текстове се създадоха тежки разделения в българското общество , при такава обществена настръхналост за поне ратификацията на конвенцията става безсмислена, става инструмент за създаване на  абсолютно излишни разделителни линии в обществото. Така, Борис Попиванов  коментира темата за споровете около конвенцията и предстоящия вот на недоверие към правителството в предаването „12+3“ по БНР.

Хубаво ще бъде, ако този вот успее да повдигне, да освети някои неприятни и отблъскващи механизми, по които се ръководи България. И аз се надявам да не бъде „захлупен“ от Истанбулската конвенция. Не трябва да смесваме много неща, ако искаме да почувстваме реален обществен резонанс, а не да действаме на принципа „всяко чудо за три дни“., коментира още Попиванов.

Политологът коментира политиките на министър-председателя по отношение на Българското европредседателство на ЕС:

От началото на мандата той фактически замени външния министър, стреми се да концентрира цялата външна политика на страната в себе си и да се изявява предимно на международната сцена. Европредседателството разбира се, му носи и бонус в това отношение, допълни още той.

ТУК може да чуете пълният разговор с Борис Попиванов.

 

Публикувано на