Борис Попиванов с коментар на актуалната политическа обстановка в страната

  Вотът на недоверие е най-логичното нещо, което може да следва в подобна ситуация. В противен случай би изглеждало, че всички политически сили са обединени от идеята, че проблем няма.

Това посочи Борис Попиванов в „Българин сутрин“ по телевизия „България Он Еър“. Негов събеседник беше политическият психолог Антоанета Христова. Цялото видео може да видите ТУК.

Според Попиванов проблемът в случая е на местно ниво, а не на национално, защото хората нямат вода. Въпросът не е просто екологичен, а много по-сериозен. Цялостната политика в този сектор е отдавна сгрешена и това спокойно може да бъде поставено в рамката „видими резултати“.

Водни кризи избухват там, където е основните действия са извършвани от настоящото управление. Все пак то управлява вече почти десет години и трудно може да се оправдава с предишни управници. Досега можеше да си свърши работата.

Според Борис Попиванов тези проблеми са следствие от безхаберие, липса на координация и теми, по които прокуратурата ще търси отговорност. Нужна е обаче и политическа отговорност. В това е смисълът на вота на недоверие. Попиванов смята, че оставките не решават проблемите, ако не се промени цялостната политика. Проблемът с министерските смени е, че служат само за временно успокояване на нещата.

Публикувано на