Борис Попиванов с анализ на политическата обстановка в страната

  Основната цел на закупуването на военния самолет Ф16 е не толкова да е евтин, а да е съвместим със системата за колективна сигурност на НАТО, в която ние участваме.

Това посочи Борис Попиванов в „Сутрешен блок“ на БНТ. Негов събеседник беше политическият анализатор Георги Харизанов. Цялото видео може да видите ТУК.

Притесненията на президента Румен Радев бяха точно в тази посока. Без наличните оборудване, базиране, обучение и т.н., този самолет не позволява максималната необходима съвместимост. С други думи – правителството не отговаря на собствените си евроатлантически критерии, които си е поставил.

По отношение на скандалите в патриотичната коалиция Попиванов смята, че това е била единствената постоянна тема в цялата половина от третия мандат на Борисов. Според него обаче, въпреки разместванията на пластовете във формацията, и трите сили са достатъчно малки, за да се стремят към предсрочни избори, защото се притесняват, че няма да получат толкова добри позиции, колкото сегашните. Според патриотите 44-то Народно събрание е техният връх.

 

Публикувано на