Борис Попиванов: Общата несигурност поддържа условията за напрежение

  Страната върви към редовни парламентарни избори. Те ще протекат в не по-малко напрежение от това, в което живеем през последната година – пандемията, всевъзможни скандали, мащабни протести.

Това посочва Борис Попиванов в Нещо повече по БНР. Негов събеседник беше Антоний Гълъбов. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Според Попиванов никоя от причините, които изкараха хората на улицата през лятото, не е отстранена до момента и това държи големи условията за напрежение в обществото. Тези условия се подхранват и от общата несигурност и чувството за хаос. Затова на улицата имаме само един малък връх от този огромен айсберг, но отдолу процесите са още по-значими.

Политологът припомня, че организирането на изборите има две страни. Първата, технологичната, изисква внимателна преценка на подготовката за провеждането им, за да се гарантира здравето на избирателите. Втората е свързана с предвидимостта. Добре е политическите сили да знаят кога точно ще бъдат изборите, за да имат хоризонт за организиране на предизборна кампания. Разбира се, ако не се случи нещо изключително неприятно в епидемиологичен план, допълва Попиванов.

По отношение на гласуването по пощата Борис Попиванов е на мнение, че то е вариант в условия на пандемия, но вече няма време за организация в България, тъй като изборите са прекалено близо.

 

Публикувано на