Борис Попиванов в „Хоризонт за вас“ по БНР

  Управляващите не се притесняват толкова за съдбата си в следващата седмица, колкото за съдбата си в следващата година, тъй като тя е натоварена с твърде много неизвестни, а те самите имат все по-малко възможности за маневри.

Това посочи Борис Попиванов в предаването „Хоризонт за вас“ по програма „Хоризонт“ на БНР. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Изборните победи на ГЕРБ от 2019 г. взимат своите жертви. Във всяка изборна година проблемите, които не са решени, могат да бъдат замитани с твърдението, че това е предизборна кампания на техните опоненти. След това обаче, те се показват на хоризонта. Това е нещото, което прави проблемно оцеляването на правителството, а не толкова поведението на една или друга парламентарна група.

Струпаното от много време недоволство в обществото, смята Попиванов, е срещу една проточила се дълго рамка на развитие на страната, която се характеризира с липса на ясна перспектива и на ясно стратегическо мислене, в която и да е сфера. Водният сектор е актуален пример в момента, но където и другаде да се бутне, се откриват същите проблеми – безстопанственост и безхаберие.

По отношение на БСП политологът смята, че все още малко не ѝ достига да събере критична маса на доверие, която да ѝ позволи да заприлича на алтернатива на управленския модел. Според Попиванов това се дължи на различни фактори – вътрешни противоборства, временна загуба на идентичност и т.н.

Публикувано на