Борис Попиванов в ефира на Нова телевизия

  Остава по-малко от година до редовните парламентарни избори и навлизаме постепенно в предизборна кампания, която ще премине под знака на коронавируса. Затова пред премиера Бойко Борисов стои дилемата как ще бъдат интерпретирани действията му – спасител на здравето или отговорник за фалитите.

Това посочва Борис Попиванов в „Неделята на NOVA“ по Нова телевизия. Негов събеседник беше социалният антрополог Харалан Александров. Цялото предаване може да видите ТУК.

Според политолога това много зависи от неговото умение как ще представи нещата в своя полза. Един от начините, който вероятно ще наложи Борисов, ще бъде внушаване на продължаваща извънредност – премиерът ще определя извънредността на дадени събития, на дадени мерки, на дадена ситуация.

Борис Попиванов е на мнение, че покрай кризата е дошло време да се разбере, че държавата не е частна фирма и не може да бъде такава. Тя трябва да има ангажимент към всички свои граждани, независимо дали ѝ носят печалба. Това, в най-голяма степен, важи за сферата на здравеопазването.

 

Публикувано на