Борисов се колебае дали да не направи избори

  Проблемът на майките на деца с увреждания е сериозен. Това е съвсем отделна, различна и човешка тема. Факт е обаче, че този протест лекичко започва да прилича на опит да се събори правителството.

Това посочи Първан Симеонов в ефира на БНР. Цялото интервю може да чуете ТУК.

Той е доста добре представен през медиите, но внимателният поглед ще види, че лека-полека добива една доста стройна организация и се подкрепя от очевидно партийни лица – от червената и от либералната опозиция.

Първан Симеонов коментира и желанието на ДПС да се формира програмен кабинет: Те го наричат „програма“ за експертност, за широка подкрепа в парламента. Във всеки случай това значи едно – ДПС се опитва последователно да постави ГЕРБ в по-голяма зависимост от себе си.

Според политолога Бойко Борисов има две опции пред себе си – да контраатакува по някакъв начин, чисто имиджово, както го е правил много пъти, или пък догодина заедно с местните избори да направи предсрочни парламентарни избори. И затова с отсъствието си от политическия дебат в страната, той печели време, за да реши какво да прави.

 

Публикувано на