Борисов оцени намаляването на протестите

  След две седмици протести един от безспорно печелившите се оказа Валери Симеонов. След толкова време министър Ангелкова я няма, а за ресора туризъм ще отговаря Мариана Николова.

Това посочва Първан Симеонов пред „Капитал“. Целия текст може да прочетете ТУК.

Според Симеонов тези промени са много пестелив вариант на Борисов. По едно време наистина мислеше за оставка и да прави втори кабинет без себе си. Явно е отишъл на най-малкия възможен вариант, което според мен означава, че той оценява намаляването на протестите, допълва още политологът.

Първан Симеонов е на мнение, че има сериозни протестни настроения в страната, но ако трябва да бъдем докрай честни, някаква голяма обществена поръчка за промяна няма. По-скоро хората реагират консервативно пред лицето на предстоящата криза.

Политологът смята, че Борисов явно е осъзнал това и както се вижда, прави по-скоро административни, а не политически промени. Затова няма промяна и в политическия курс на правителството.

Протестите няма да харесат смените – това е видно. Но все пак да не забравяме, че Борисов поне удържа на това да махне Горанов и другите двама, за които беше казал. Това беше ключово важно – ако се беше оказало, че и това не може да направи, щеше да стане смешно, допълва още той.

Още по темата може да видите и в интервю на Първа Симеонов за „Марица“ ТУК.

Публикувано на