Бойко Борисов се опитва да сключи пакт с народа зад гърба на протеста

  Премиерът „оглави недоволството срещу себе си“. По този начин Борисов променя темата на обществения дневен ред, за да печели време, а и да възвърне част от достойнството си. За него това е важно, тъй като явно иска да изкара мандата си докрай. Дали обаче Борисов не закъсня.

Това посочи Първан Симеонов пред водещи медии в страната. Участията му в БНТ, Нова телевизия, България он Еър и „Флашнюз“ може да видите ТУК, ТУК, ТУК и ТУК.

Политологът вмъкна и личното си мнение, че идеите за нова конституция и ВНС са опасни, тъй като се отваря вратата за безконтролни идеи и предложения, което е загуба на национално време.

Симеонов е на мнение, че протестът ще продължи, защото основните дейци срещу властта са отхвърлили идеята на Борисов за нова конституция и ВНС. В същото време обаче сегашните протести са далеч от първообраза на протеста през юли.

Не стана блицкриг, а позиционна битка (буквално позиционна – с барикади), а сега Борисов минава в контраофанзива и се опитва да си върне инициативата, допълва още той.

Публикувано на