Андрей Райчев: След Борисов ще има дефицити и затова е нужно правителство

  Той има лични отношения, които водят до липса на бежанци и наличие на руски газ. Сега България може да се окаже в абсолютно неизвестна международна обстановка с доста ръмжащ Путин, с Ердоган и с безумно слаба Европа. В подобна обстановка не е хубаво, че нямаме власт.

Това посочва Андрей Райчев „Тази сутрин“ по БТВ. Цялото видео може да видите ТУК.

Според Андрей Райчев трябва да се мисли по-широко, но май никой не го прави и вървим към предсрочни избори. Борисов се държи високомерно и няма парламентарна сила да управлява. „Има такъв народ“, „Изправи се. Мутри вън!“ и демократите – ако нещо трябва да договарят, трябва да се допитват не тримата, а петимата, защото някои от тях са коалиции и вътре има и други субекти. А отгоре на всичко има и сериозна криза в БСП, която при нови избори може да се срине още по-надолу.

Социологът разясни и защо толкова хора са гласували за „Има такъв народ“ Според него в последните двадесет години българите избират центристи, а не политически крила. Народът обаче търси и някой, който да не го превъзхожда – професори, академици и т.н., а за такива като тях – Бареков, Трифонов и Борисов и т.н.

Публикувано на