Андрей Райчев с коментар за отношенията между България и Русия

  Няма влошаване на отношенията между страната ни и Русия. Има общ въпрос – за южния фланг на НАТО и съдбата на отношенията между страните от НАТО и Руската федерация.

Това посочи Андрей Райчев в „Сутрешен блок“ по БНТ. Негов събеседник беше политологът Антоний Гълъбов. Цялото видео може да видите ТУК.

Вариант, при който Русия да не отзове български дипломат, нямаше. Самото забавяне на това действие може даже да се счете за жест към нас. Просто руснаците изчакаха да минат българо-американските разговори във Вашингтон.

Според Андрей Райчев политиките на Русия и САЩ от десетилетия, една към друга, на територията на България,  са съвсем прости – виж какво правят руснаците и ги спри. И обратното – виж какво правят американците и ги спри.

Социологът смята, че на срещата във Вашингтон Бойко Борисов, като че ли е успял да постигне нещо немислимо доскоро – някаква възможна форма на сътрудничество между двете суперсили на територията на България. Райчев пояснява, че става въпрос за атомната електроцентрала, която е руска по произход, българска по собственост, а евентуално ще се вкарат американски елементи, за да заработят заедно.

Публикувано на