Андрей Райчев с анализ на тактиките на политическите формации

  Формацията на Слави Трифонов оспорва Борисов чрез друг вид Борисов. Той казва – аз съм нито ляв, нито десен. И двамата са центристи. Формулата на Манолова и на „Отровното трио“ е по-различна – ние сме и леви, и десни. С това предлагат алтернатива за сдружаване между двете. И двете формули си имат различни типове гласове.

Това посочва Андрей Райчев в предаването „Неделя 150“ по БНР. Той коментира различните тактики на политическите актьори. Негов събеседник бе Юлий Павлов. Цялото предаване може да чуете ТУК.

Според социолога ГЕРБ ще се решат да направят за пореден път формулата, която три пъти вече правят – те плюс някой, за да направят мнозинство. Тази формула обаче изглежда изчерпана и затова по-скоро ще се насочат към правителство тип „Беров“. Това е необходимо, тъй като президентските избори са много важни за ГЕРБ, а една изгодна коалиция ще им реши половината проблеми. По отношение на БСП – никой досега не е владял БСП, както го прави Корнелия Нинова сега. Партията стана агресивна, лидерска. Има обаче реална опасност за БСП да станат по-малки, отколкото са сега. ДПС пък се намират в нова ситуация, която е благоприятна за движението.

Още по темата от Андрей Райчев може да видите ТУК и ТУК.

Публикувано на