Андрей Райчев пред БНР за предстоящата кампания

Първите три места на изборите са за ГЕРБ, БСП и групата на патриотите, това заяви в интервю за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ социологът Андрей Райчев:

Боя се, че АБВ няма да може да набере четвърто място, а Марешки ще е там. Не забравяйте, че господин Марешки стана втори във Варна. Татяна Дончева, Реформаторският блок и АБВ също ще бъдат над един процент. Въпросът е: „Ще гласува ли ДПС за Орешарски?“. Ако ДПС гласуват за него, класирането се размества решително.

Райчев обясни защо има толкова много кандидати за президент на страната:

Има различни мотиви за това някой да иска да стане президент. Жорж Ганчев, който сега кандидатства, беше кандидат за президент и през 90-те години, но той тогава беше в масовката. Ганчев тогава се яви с китара и вместо в агитационния си клип да говори глупости, той изсвири една песен на Боб Дилан. Част от сегашните кандидати очевидно са излъгали някакви спонсори, друга част се борят за някакви дребни пари, които държавата дава. Един от кандидатите бяга от правосъдието, тъй като това дава имунитет. Реално не повече от 5-6 двойки ще наберат над един процент.

Публикувано на