Андрей Райчев в „Сутрешен блок“ на БНТ

  За да има сериозен диалог на социална тема, трябва да има общ терен между БСП и ГЕРБ. Такъв няма, защото двете партии не делят електорат.

Това посочи Андрей Райчев в „Сутрешен блок“ на БНТ. Негов събеседник беше социологът Боряна Димитрова. Цялото предаване може да видите ТУК.

Този път БСП не акцентират прекалено върху агресията, тъй като това не беше печеливш ход при предишните избори. Обрани са, спокойно са. Адресират повече към своите и мобилизират. На изборите ще видим доколко са успели.

Бойко Борисов  успя с личното си присъствие да изведе ГЕРБ от една минусова фаза и да смени темата. Отстъпи няколко окопа, които не можеха да бъдат удържани и не направи грешката да обвърже изборите със себе си. Това би привлякло наказателен вот. Също така е и много активен.

По-интересни са обаче по-малките участници. ДПС е третият участник, който със сигурност ще влезе. При тях е важно да се види дали е миналата раната „Местан“. ВМРО са на ръба. Те са малка партия, но са се засилили да стават средна. Интересно е участието на консерваторите там. Те се опитват да въведат невижданата фигура в България на нелибералното дясно. Впечатление прави и Веселин Марешки, който прави голяма и скъпа кампания и има постижение.

 

Публикувано на