Андрей Райчев: В момента наблюдаваме сблъсък на персони, а не на идеи

  Всяка партия се мисли през своя лидер. Всеки резултат от вота ще бъде изненада и всичко е възможно да се случи. Никоя партия не превърна страха от заразата в оръжие. Това е много важно, защото сочи липса на манипулация по тази линия.

Това са част от обобщенията на Андрей Райчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS. Цялото видео може да видите ТУК.

Социологът коментира и партийното позициониране преди вота. Разстоянието между ГЕРБ и БСП се увеличава, не защото ГЕРБ върви напред, а защото БСП върви назад. Това се случва, защото лидерът на левицата я е превърнала в лидерска партия. ДПС са в много благоприятна позиция, както във вътрешен, така и във външен план и са в подем. Слави Трифонов трябва да продължи да мълчи, защото той е енигма, нещо като Симеон Сакскобурготски, а това ще му даде повече шансове за третото място.

Андрей Райчев не вярва да има еднолично управление на Борисов, защото настроенията срещу премиера от лятото не са изчезнали. Борисов не иска и служебно правителство. Затова логиката е да се направи експертно и временно правителство.

Публикувано на