Анализ на Първан Симеонов за телевизия Би Ай Ти за политическата ситуация у нас

Коментарът на Първан Симеонов за предаването „Хайд парк“ по телевизия Би Ай Ти за политическата ситуация у нас, може да гледате ТУК.С оригинално заглавие – седмицата под лупа: Може ли да се ограничи шуробаджанащината със закон и как ровът на браздата символизира упадъка у нас.

„Думата на седмицата е корупция“, категоричен беше социологът, Първан Симеонов. В студиото на „Хайд парк“ той заяви, че до европредседателството, корупцията и шуробаджанащината ще бъдат основни теми у нас.

„Само да не омръзне това на хората. Защото хуробаджанащината се превърна в нещо нормално. Наше изследване показа, че всеки втори знае за случаи на роднински назначения в своята община. Големият проблем е, че не винаги формалната законност е равна на справедливост“, каза Симеонов.

Симеонов коментира още Антикорупционният закон, защо президентът е с по-висок рейтинг от Бойко Борисов, фалшивите новини, защо Пеевски не ходи на работа в Народното събрание и ще има ли закон за вторичното разграбване от КТБ, както и защо властта реши да ограничи разпространението на информация свързана с оградата на българо-турската граница.

Публикувано на