Анализ на Къчно Стойчев на последните международни политически събития и ролята на България в тях

Кънчо Стойчев коментира за телевизия ПИК изборната победа на Владимир Путин, скандала „Скрипал“ и предстоящата среща на Борисов с Ердоган. Видео с коментара може да видите ТУК.

През последните няколко години текат опасни разпадни процеси, коментира социологът на въпрос, защо още Западът и нашата страна не са поздравили Путин за изборната победа.От друга страна, Русия бива оценява високо на икономическия пазар, което показва една дълбочина на интереси.

Ние живеем в свят на глобализация от една страна, а от друга на политическа система, доминирана от локалната политика и това създава напрежение. Виждаме, че и ООН има проблеми със своето съществуване, добави Стойчев. По сета има натрупване на много напрежение, което трудно се поддава на контрол.

По повод предстоящата среща на „Борисов-Ердоган“ във Варна Кънчо Стойчев коментира:

Посоката трябва да бъде кръглата маса на преговорите, ако светът тръгне натам, то ние можем да бъдем мост между световете, ако или не – няма да е добре за нас. Живеем на едно от най-интересните, но и най-опасните места. Светът е страшен, а не прогнозата за него.

 

 

Публикувано на