Анализ на Андрей Райчев за политическата обстановка у нас и по света

Анализът на Андрей Райчев за политическата обстановка у нас и по света в предаването КОД 11-13 по телевизия Би Ай Ти, който може да гледате ТУК.

Политическият инстинкт на Борисов и неговият усет към електората. Това бе темата на коментара на Андрей Райчев по Би ай ти. Според социолога, Корнелия Нинова се е превърнала в опозиция, но не и в алтернатива на сегашното управление. Още липсва отговор на въпроса, „Като махнем Борисов, после какво?“, коментира още Райчев.

Райчев коментира и сложната политическата ситуация по света и ескалирането на напрежението.  А на този фон, нашето „корабче“ изведнъж отиде в много тихи води и се създава усещане за спокойствие, допълни още той.

Вътрешнополитическата ситуация у нас зависи от два основни фактора – стабилността на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти и от това колко е стабилен народът. Няма реформи нито в жп сферата, нито в здравеопазването, нито в образованието, но това са области, който са много „болни“. Има нужда от реформирането им и това ще даде ефект след две, три години, но ще бъде съпроводено и със силно обществени недоволство.

 

Публикувано на